13.05.2019

Nové restaurace a tváře, kreativnější menu – Beko Fresh Festival 2019

Třetí ročník gurmánské akce Beko Fresh Festival, která se koná v Liberci v areálu Vesec v pátek a v sobotu 24. – 25. května, slibuje inovovaný program, neotřelé speciality a gastronomické zážitky, spoustu zábavy v doprovodném programu.

Tradiční tvář festivalu, Zdeňka Pohlreicha, doplní další hvězdy kuchařského nebe – Roman Vaněk a Radek David a také herec a autor blogu Gastromapa Lukáš Hejlík. Upgrade zažívá doprovodný program, dětská, pivní i vinařská zóna. Návštěvníci zažijí na vlastní chuťové buňky novinky a trendy v gastronomii - přípravu ryb, poke bowl a mnoho dalšího.

Beko Fresh Festival se v Liberci poprvé představil v roce 2017. Od té doby se rozrostl nejen co do rozlohy, ale také v oblasti nabídky toho nejlepšího, co se z gastronomie u nás dá najít.

NOVÉ GASTRO ZÁŽITKY

Novinkou na festivalu je prezentace vybraných restaurací, které se pyšní nějakou specialitkou. „Přestože festival nabízí velmi rozmanitý doprovodný program, jsme stále gastro festivalem a stále nám jde především o špičkovou gastronomii a exkluzivní gastro zážitky, jejichž level letos posouváme o několik latěk výše,“ říká ředitel Beko Fresh festivalu Petr Jirásek.

Jednou z nových restaurací je The Bowls nabízející havajské sympatické misky naplněné rýží, syrovými rybami, zeleninou, bylinkami a ovocem, nebo Meat Vandals s trhaným vepřovým a pastrami v bulce či briošce. Představí se také Extrémní catering se šneky po toskánsku, mořským ježkem, bizoním burgerem či holoubátky. Svou premiéru bude mít také Mutant Fast Food se svým truckem, ze kterého vám naservíruje tzv. fusion kuchyni.

Nejlepší rybí speciality představí restaurace Šupina a Šupinka, prezentovat se bude i Avocado Street Bistro, ve kterém je avokádo opravdu hlavní ingrediencí a součástí každého menu.

Škola vaření Fine Food Academy, kterou založil milovník dobrého jídla Honza Krob, připraví softshell krab burger, asijský open burger s mečounem, cheeseburger z nejlepšího hovězího na světě – z wagyu a další speciality.

 

MÍSTNÍ RESTAURACE NA FESTIVALU

Z libereckých vyhlášených podniků se návštěvníci mohou těšit např. na burgrárnu Q Burger Bar, Beer Warehouse či Půlměsíc Beer&Pasta, ale také na nově otevřenou Hospodu Na Růžku. Z Jablonce na Nisou pak přijede to nejlepší ze svého umění ukázat indická restaurace Curry bar.

Pravidelně se na festivalu prezentují nejlepší kuchaři ČR a letos tomu nebude jinak. „Těší mě, že taková kuchařská celebrita, jakou je Zdeněk Pohlreich, je s námi od samého začátku. I to je pro nás známkou, že to děláme dobře,“ směje se ředitel festivalu Petr Jirásek. K Pohlreichovi se letos v Liberci připojí šéfkuchař a popularizátor gastronomie Roman Vaněk a šéfkuchař Radek David. Pozvání přijal také herec, autor projektu scénického čtení Listování a blogu Gastromapa Lukáš Hejlík.

FESTIVAL PRO DĚTI

Maminky jistě ocení zázemí pro kojení, krmení, přebalení a odpočinek s nejmenšími dětmi. MonPeri Baby zóna pro kojence a batolata nabídne plenky i ubrousky zdarma. Jako zpestření je přichystaný závod batolat v lezení.

Starším dětem bude určen program na Haribo Mini Workshop stage. „Děti se během workshopů stanou malými šéfkuchaři, naučí se připravit svačinku, užijí si hodně legrace, odnesou spoustu zážitků a spolu s tím i něco dobrého. Jednotlivé workshopy povedou profesionální kuchaři i kuchařské celebrity, několikrát za den děti pobaví i Kouzelník Pan Kravata,“ láká rodiny s dětmi Jirásek. 

Mnozí rodiče ocení i mobilní Dětský koutek, který jim umožní na chvilku vydechnout a nasát tu pravou atmosféru food festivalu. To vše bude pro vaše děti připraveno zdarma.

VINAŘI, PIVAŘI A KAFAŘI JÁSAJÍ

Rozšířené a pohodlnější velkokapacitní stany, více míst k sezení, delikatesy vhodné k danému nápoji, doprovodný program – to vše jistě ocení návštěvníci pivních a vinařských zón. Pivaři jistě ocení živou kapelu Wband, vinaři pak řízené degustace vedené špičkovými someliery např. z Vinařství Piálek a Jäger. Chybět nebude ani De Longhi Coffee zóna se Školou kávy a prezentací místních pražíren.

SNADNÁ DOSTUPNOST

Pro návštěvníky bude k dispozici bezplatné parkoviště s dostatečnou kapacitou v těsné blízkosti festivalového areálu. Stejně tak je možné využít obousměrné kyvadlové autobusové dopravy z centra města od OC Fórum. První návštěvníci mohou tak v pátek na festival vyrazit ve 14 h a následujících 15minutových intervalech, v sobotu pak první autobus vyjede v 10 h a následujících půlhodinách. Do 10 minut pak všechny gurmány přivítají brány festivalu.

Více info na: http://freshfestival.cz/liberec/

 

Cookies

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.